QRM in de bouw – ontwikkelingen

Bouwbedrijf Hegeman Noord is al een paar jaar bezig met het toepassen van QRM. Met maximale flexibiliteit en klantgerichtheid toch in korte tijd bouwen. Inmiddels zijn tientallen procenten op de bouwtijd gewonnen, zowel in woningbouw als utiliteitsbouw.

De ABN AMRO heeft weer een interessant artikel gepubliceerd over de ontwikkelingen in de markt. Deze keer gaat het over de bouw en wat blijkt: ik word door de bank als bron genoemd. Mijn klant Hegeman Noord is toonaangevend als het gaat om toepassing van QRM in de bouw.

In tegenstelling tot de ABN AMRO zie ik een knelpunt als het gaat om de toepassing van prefab. Zeker op dit moment waar alleen een verdiepingsvloer of een kapconstructie een levertijd van enkele maanden heeft. In diezelfde tijd wordt een complete woning op traditionele wijze gebouwd. Bij prefab zit de doorlooptijd vaak bij de toeleverancier, waardoor extra overdrachten en wachttijden ontstaan.

Terecht signaleert de bank een dus een uitdaging  door prefab (schaalvergroting) te combineren met QRM. Bij Hegeman Noord kan de bewoner zelf de positie van de wandcontactdozen bepalen, aangeven hoe groot een slaapkamer moet worden of de lengte van de garage. De klant is dus niet gebonden aan standaardmaten uit de fabriek en profiteert juist van maatwerk. Ook hoeft niet elk detail al 14 weken voor de start van de bouw bepaald te worden. Elke woning is daardoor uniek. Er is op dit moment echter nog weinig ervaring in het combineren van prefab met QRM.

Wel mooi dat de ABN AMRO mijn werk bij Hegeman Noord is opgevallen. 🙂

460-460-BoswegNooitgedacht(1)Voorbeeld bouwproject Hegeman Noord: Stroetenweg, Nooitgedacht (Rolde)

Nooitgedacht heeft een nieuwe groene wijk met veel leef- en speelruimte voor gezinnen. Voor jong en oud is het hier bijzonder wonen, te midden van de prachtige Drentse natuur. Hegeman Noord realiseerde aan de Stroetenweg veertien riante halfvrijstaande energiezuinige woningen met lage stookkosten.

De karakteristieke woningen staan op een kavel – met eigen bosstrook – van 430 m². Ze hebben veel lichtinval. Naast energiezuinig zijn de woningen ook duurzaam gebouwd. De gevels bestaan deels uit verduurzaamd hout en de kozijnen zijn van kunststof. Kopers konden voor en tijdens de bouw kiezen uit vele uitbreidingsmogelijkheden en indelingsvarianten. Dit maatwerk werd door de nieuwe bewoners zeer gewaardeerd. De huizen zijn verkocht voor € 165.000 v.o.n.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − drie =