Hesco Bouw met QRM toonaangevend

Sommige projecten van Javelijn zijn in korte tijd succesvol en kunnen worden afgerond. Andere zijn ook succesvol maar zijn gebaat bij ondersteuning over een langere tijd. En dan nog blijft de vraag: wanneer ben je eigenlijk klaar met QRM?
 
Eigenlijk zijn er continu stappen te maken, alleen al omdat de wereld om ons heen voortdurend verandert. Klanten willen maximale flexibiliteit maar we zien vandaag de dag levertijden toenemen door stijgende vraag. De beste samenwerking in de keten leidt tot de kortste doorlooptijd en is daarom speerpunt van excellente bedrijven.
 
Een prachtig voorbeeld hierin is Hesco Bouw. Vier jaar geleden onder andere naam gestart met een nieuwe manier van werken, gebaseerd op het tijddenken uit QRM.  Een sprong in het diepe! Nu een bedrijf met een gevestigde naam in de noordelijk regio en een voorbeeld voor de branche in zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Een flexibele organisatie waarin medewerkers zelfstandig functioneren met volledige focus op de klant. Een minimum aan overdrachten waardoor kennisverlies in het proces wordt beperkt en creativiteit wordt gestimuleerd. Te gelijkertijd is het aantal woningbouwprojecten dat jaarlijks wordt afgehandeld explosief gestegen. Daarnaast  mag het wel de beste scholenbouwer van Noord-Nederland genoemd worden. Het sturen op doorlooptijd is een cruciaal element in de bedrijfsvoering van Hesco Bouw en heeft bijgedragen aan dit resultaat.
 

In de vier jaar die ik het bedrijf heb mogen begeleiden zijn ontelbare verbeteringen doorgevoerd. Structureel is tijd vrijgemaakt om met elkaar te discussiëren en verbeteringen te bedenken. Weinig is er naar gekeken wat dat kost maar vooral naar wat het oplevert. Directeur Walther Hesselink: “Geen idee waar ik had gestaan als ik dit niet gedaan had, maar zeker niet hier!” Feit is dat Hesco Bouw maximale kopersopties biedt en desondanks een korte bouwtijd: flexibiliteit in combinatie met snelheid! De kostenverlaging die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat het bedrijf ook qua prijs concurrerend is.

Ik ben dus trots op deze mensen die onder inspirerende leiding van Walther Hesselink deze route zijn ingeslagen en tot deze prestatie zijn gekomen. En die tocht gaat door! Ik wens ze allemaal heel veel succes, zowel in hun persoonlijke carrière als samen bij Hesco Bouw.

Bedankt: Ralf, Anton, Maikel, Jeffrey, Kris, Jeroen, Charlotte, Rick, Mark, Bert, Ruurd, Henk, Wim, Fokko, Dineke, Harm, Jan, Alex, Gert, Jonny, Mischa, Stefan, Walther, en anderen.

Dit vind je misschien ook leuk...