NIET STOREN

Als ik aan mensen (meestal met een kantoorbaan) vraag: “Wanneer ben je het meest productief?”, dan krijg ik vaak als antwoord: ‘s Morgens voor 8 uur en ‘s middags na kwart over 4. Dan is de rest van het personeel naar huis.”

Niet Storen-vlag
De meest gehoorde verstoringen zijn:

* collega’s aan de telefoon
* collega’s aan het bureau

 

Maar we moeten toch ook gewoon overdag rustig kunnen werken?

Oplossing:

– Claim ‘niet storen-tijd’ in blokken van twee uur.
– Schakel de telefoon door in die tijd
– Plaats een rode vlag op je bureau

Iedere collega mag de vlag 1 maal per dag claimen. Je hebt aan twee vlaggen per 8 mensen genoeg. Werk in die twee uur af waar je anders een halve dag voor nodig hebt. Spreek af dat de bezitter van de rode vlag niet gestoord mag worden. Praat zachtjes als iemand met de rode vlag werkt.

Resultaat: hogere productiviteit en minder fouten. Meer flexibiliteit en meer snelheid. Meer rust en minder overwerk.

Als dit echt werkt, dan is zo’n vlag wel honderd euro waard en dan nog heb je hem in een week terugverdiend. Zo’n vlaggetje kost echter maar een paar euro. Proberen dus!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. kim weustink schreef:

  Waar kan ik die vlaggetjes bestellen?

  • Javelijn schreef:

   Hallo Kim,

   Helaas heb ik geen adres waar deze vlaggetjes op voorraad zijn. De bekende producenten van vlaggen als Faber Vlaggen en Dokumer Vlaggencentrale maken dit op bestelling. Afhankelijk van het aantal benodigde vlaggetjes zijn ze dan duurder dan een standaard landenvlaggetje. Gewoon even contact opnemen en vragen naar een tafelvlaggetje, dan heb je een actuele prijs.

   Succes!
   Jan de Ridder